Over zijn vroegste schoolherinneringen, tegenslagen, vallen en weer opstaan, de liefde, AI en Spanje

Ben je net als ik een 80’s kid? Of een 90’s kid? Dan heb je op z’n minst een paar afleveringen gezien van de Hans Kazàn Magic show of Prijzenslag. Met maar een paar Nederlandse televisiezenders had TV kijkend Nederland in de jaren ’80 nog niet zoveel last van keuzestress en kwam je Hans dus regelmatig tegen op TV. Urenlang kon hij mij boeien met zijn fascinerende goocheltrucs vergezeld door zijn niet aflatende optimisme en subtiele humor. 

Ondertussen is Hans 71 jaren jong en nog lang niet van plan om met pensioen te gaan. Sterker nog, hij is begonnen aan een nieuwe carrière als spreker. Spreker over de lessen die het leven hem te bieden hadden. En dat gaat dus niet over zijn vele successen, maar vooral over de dalen en tegenslagen in zijn leven en hoe hij daar weerstand tegen bood en er sterker uit kwam. En Hans heeft grote dalen gekend en de wijze waarop hij daar keer op keer sterker is uitgeklommen is op z’n zachtst gezegd magisch te noemen en daarom het aanhoren zeer zeker waard.

Ik zocht hem op in Zeist en we gingen in gesprek over zijn onderwijservaringen, zijn belangrijkste levenslessen, de liefde voor zijn vrouw en kinderen, het opvoeden van kinderen, kunstmatige intelligentie en onze gezamenlijke liefde voor Spanje en dan specifiek Andalucía. Aan het einde van het interview was het niet Hans die een trucje deed, maar ik zelf. En ik mocht rekenen op applaus van Hans! Kijken dus!