Jullie zijn toppertjes!                                                                      (24 maart, muziekles LWOO BBL jaar 2)

Ik wil even wat met jullie delen: Jullie zijn toppertjes en ik ben blij dat ik aan zulke toppers mag lesgeven. Laat niemand je ooit vertellen dat je minder bent dan een topper. Mocht je ooit docenten tegenkomen die je vertellen dat je niet goed bent in hun vak en dat je op deze manier niet zal slagen, denk dan: Ik heb jouw vak niet nodig om te slagen in mijn leven. Mijn leven is geslaagd want ik ben een topper en daarvoor hoef ik geen wiskunde, Nederlands of Engels te kunnen op de manier zoals jij dat wilt. Mocht je ooit iemand tegenkomen die je wijst op je gebreken, onthoud dan goed dat deze persoon op dat moment zijn eigen gebrek in volle glorie laat zien. Deze persoon ziet niet al dat andere moois in jou, wie jij écht bent en waar je wél goed in bent.

Jullie komen maar één obstakel tegen in je leven dat je ervan zou kunnen weerhouden je dromen waar te maken: je eigen gedachten. Zorg ervoor dat je tijdens je schoolperiode en de periode die erna komt nooit laat overtuigen door mensen die zeggen dat je iets niet kan en dat je daardoor niet zal slagen in wat dan ook. Dat is de belevingswereld van iemand anders en laat je daar niet in meesleuren. Jij bent een topper! En dat is jouw realiteit én die van jullie docent muziek trouwens ook. Jullie mogen van mij vijf minuten eerder weg als jullie in koor roepen: Wij zijn toppers!

Klas: Wij zijn toppers!

Ik: Yes!!!

Klas: Applaus

Beste lezer, docent, ouder, werkgever, werk aan die growth mindset met je leerlingen/kinderen/werknemers. Ze verdienen het.